Християнски Блог
"Добре дошли скъпи братя и сестри!"
Добре дошли отново в Божията Благодат!
Приведстваме Ви! Поздравяваме Ви!
Очакват Ви прекрасни дни, дни на чудеса!

Join the forum, it's quick and easy

Християнски Блог
"Добре дошли скъпи братя и сестри!"
Добре дошли отново в Божията Благодат!
Приведстваме Ви! Поздравяваме Ви!
Очакват Ви прекрасни дни, дни на чудеса!
Християнски Блог
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Красимир Вишев
Красимир Вишев
Модератор
Модератор
Брой мнения : 65
Join date : 16.07.2015
Age : 38
Местожителство : България, град Елин Пелин
http://kvishev.blogspot.com/

ПОКАЯНИЕ ОТ МЪРТВИ ДЕЛА Empty ПОКАЯНИЕ ОТ МЪРТВИ ДЕЛА

Пон Авг 03, 2015 7:43 pm

От Мариана Вескова


ПОКАЯНИЕ ОТ МЪРТВИ ДЕЛА


Думата покаяние има гръцки произход и буквално означава промяна на мисленето. Покаянието е процес на отразяване, на проглеждане, на собственото ни греховно естество на фона на Божията слава. Това е процес съдържащ в себе си: смирение, осъзнаване кой си без Бога, скръб от всичко което си извършил в разрив с Бога желание да се промениш. Нещо което и силите и желанието да сториш и на дела. Да правиш неща за пред човеците са си мъртви дела.
Но когато Бог те поведе и ти говори в сърцето, покаянието е истинско и ти обръщаш себе си в посока където Бог те чака.Мъртвите дела изморяват душите ни, защото Бог тогава не е с нас. Когато осъзнаем това спираме да го правим. Много често нашите мъртви дела си имат доста живи последствия и това не е наказание, само по себе си от Господа. Гневът Му, обаче има за цел да осигури духовен микро-климат чрез който да се изгради смирение, което способства и за покаяние! Смирението подготвя нашите сърца за покаяние.
2 Летописи 7:13-15 казва: "Когато заключа небето да не вали дъжд и когато заповядам на скакалеца да изпояде земята, и когато изпратя мор между народа Си, и народът Ми, който се нарича с Моето Име, се смири и се помоли, и потърси лицето Ми, и се върне от злите си пътища, тогава ще чуя от небето и ще простя греха им, и ще изцеля земята им. Сега очите Ми ще бъдат отворени и ушите Ми внимателни към молитвата на това място." Тук ясно се вижда как Бог се гневи, но гневът Му има за цел да ни доведе до смирение и да ни върне от нечестивите пътища.
Смирението е процес при който решаваш да изкараш от себе си: бунт, себеправедност и непростителност.
На всеки от нас в живота е имало мъртви дела и най-вероятно все още има. Но това не трябва да ни обезсърчава, защото процесът на освещение не е еднократен и покаянието не идва само веднъж в живота ни.
И днес както и преди, има желание за показност в църквите. Дали молитви или стоене в близост до водачи и лидери както последното, не е подбудено от любов и покорство.
Словото нарича такива хора фарисеи, защото обичат първите столове в синагогите и поздравите по пазарите.
Понякога молитвите са пълни с толкова много назидания, че ти се иска да не си вярващ. Ако това го правим ние а не Светият Дух чрез нас присъщите Му нежност и любов, ние сме като гробове които не личат и тези, които ни се доверят попадат в тях. Безплодна е такава работа, макар и да изглежда духовна. Всичко онова което правим за другите ако в основата му лежи грижата и любовта, искрена и не лицемерна, не изморява този за който се грижиш.
Друг пример за мъртво дело е да угодиш на човеците. Това е старото ни естество, да лакействаме пред някого, защото може би забравяме, че йерархията в Божието Царство е друга. Истината е, че когато излезем от света има все още периоди от време, когато нещата от света трябва да излязат от нас. Да служим на хората не означава да им угаждаме. Това е много важно нещо и трябва да се различава.
Дали е манипулация или нужда на човека. "Ако Ме обичаш Петре паси стадото Ми." Няма друг начин да докажем на Бог, че Го обичаме освен като служиш на ближния си. Да служим на душата не значи, че трябва да толерираме греха, но да оставим някого да се заблуждава е също мъртво дело. Да не угаждаш на хората не означава, че не ги обичаш. Да обичаш означава да се грижиш за хората по Божиите наредби.
Неща които правим без разбирането от Бог е без значение. Такива неща са мъртво дело.
Онези неща, ремаркетата които все още не сме откачили от себе си излизайки от света, също е мъртво дело.
Лакейството също е мъртво дело.
Страх от осъждение и отхвърляне също е мъртво дело.
Желание за самоизява също е мъртво дело.
Желание да сме толерирани от хора бъркайки го с благоволение от Господа, също е мъртво дело.

Ще ви напиша две неща, които Бог ме е научил през изминалата седмица:
Да Му се покорявам, да бъда смирена, да не се противя на волята Му.
Колкото повече лично време имам с Исус, колкото повече лично общение имам, толкова повече се смирявам и толкова повече разбирам волята Му. Разбирам и колко много Бог ме обича, какво иска Той да направя за другите. Също така разбрах, че Бог е много верен и всичко което съм поискала от Него, Той ми го е дал. Но също така, че трябва да се смиряваме пред Бога.

От Красимир Вишев

Разбира се, това не е всичко. Много ще се радваме (говоря от името на всички) на развитие на тази тема, защото все пак това е форум и е предназначен за такива работи Cool
Бог да ви благослови!
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите