Християнски Блог
"Добре дошли скъпи братя и сестри!"
Добре дошли отново в Божията Благодат!
Приведстваме Ви! Поздравяваме Ви!
Очакват Ви прекрасни дни, дни на чудеса!

Join the forum, it's quick and easy

Християнски Блог
"Добре дошли скъпи братя и сестри!"
Добре дошли отново в Божията Благодат!
Приведстваме Ви! Поздравяваме Ви!
Очакват Ви прекрасни дни, дни на чудеса!
Християнски Блог
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
Красимир Вишев
Красимир Вишев
Модератор
Модератор
Брой мнения : 65
Join date : 16.07.2015
Age : 38
Местожителство : България, град Елин Пелин
http://kvishev.blogspot.com/

Свидетелства - "Почивката е ръководена дейност от Светият Дух" Empty Обобщение - 12.03.2015г.

Сря Сеп 02, 2015 6:45 pm
От всичко което съм видял до тук за почивката, мога да заключа че това е най-прекрасният ден в живота ми. Всички тревоги, грижи, проблеми и всичко което има за цел да ми каже че, трябва да работя или да направя нещо с което да не давам почивка на духът и душата ми са изключени! Как? Чрез кръста разбира се! Всичко е изпълнено от нашият Господ и Спасител. Всичко е направено от нашият небесен Баща!
Да не почивам означава да не влизам в почивката на Господа, където Той свърши всичко. Всяко изискване и наказание беше покрито от Него чрез кръста на Исус. Този който не почива, не разбира завършеното дело на Христос. Той не може да каже: "Господи, днес почивам защото Ти си почина от всичките Си дела и седна от дясно на Отец на славата в небесата. Днез аз заявявам че съм в Твоите завършени дела и Твоята почивка!" Най-хубавите дни в живота ми са почивните, не защото са почивни, но защото почивам в завършените дела на Господ а не от своите си дела, все пак словото казва, че едва тогава истински си почивам от "своите" дела както Бог си почина от Неговите.
Свят ден! Ден Господен! Ден за почитане, наслада в Господа! Това е истинският почивен ден на християнина! Къде са караниците, къде са оплакванията, къде са проблемите, къде е неразположението, къде е недоволството, къде е домакинската работа, къде са грижите, къде е тъмнината и злото? Изключени са чрез кръста на Христос завинаги! Това е първият ден от седмицата, това е неделята! Нека да почиваме в Господ Исус Христос, Той свърши всичко и каза: "Свърши се!." Нека да празнуваме! Остават само мирът, радостта, любовта, благодатта, добротата, светлината, Господа Исус Христос!

От дневника:
Спомням си преди няколко седмици как Бог беше наредил предишният ден на почивката да се случат неща, за да не се случат други точно в почивният ми ден, та да не се наруши Важният ден за Господ в който Той възкръсна като Цар и Вечен Победител, и всеки който е в Христос е като Него, вечен победител!

Последният път помня, че Бог ме беше освободил от всичките ми страхове, тревоги и проблеми, за да бъда цял ден в Неговата толкова желана благодат! Толкова беше хубаво, че сега докато си спомням за този ден, не виждам и облаче тъмнина а само светлина, радост и благодарност да се носят във въздуха около мен.

Днес е сряда. Спомням си, че в неделята преди църква а и първите 20мин. се разхождах в парка. Помня, че много ми хареса. Спомням си , че през този ден, Господ освободи сърцето ми от оплакване и неща които ме дразнеха. Имам чувството, че започвам да свиквам с това, Господ да работи а аз да почивам. Спомням си, че цял ден бях само на кафе, и се чудех защо не огладнявам при положение, че предишният ден тренирах, това аз наричам чудо! Сега като се замисля, беше толкова, много, много хубав ден, прекрасен ден, ден наслада в Господа, наистина!
Красимир Вишев
Красимир Вишев
Модератор
Модератор
Брой мнения : 65
Join date : 16.07.2015
Age : 38
Местожителство : България, град Елин Пелин
http://kvishev.blogspot.com/

Свидетелства - "Почивката е ръководена дейност от Светият Дух" Empty Свидетелства - "Почивката е ръководена дейност от Светият Дух"

Нед Авг 23, 2015 8:09 pm

От известно време Светият Дух ми даваше размишления и желание да пробвам, като си избера един ден от седмицата за почивка в Господ, но не просто да не правя нищо а да внимавам за водителството на Духът, като се върти целият ден около почивката.

Една седмица реших да пробвам и да си избера ден. В същият този ден от моя гледна точка не се случи нищо. Просто внимавах да не върша работата си тогава, понеже знаех, че Господ ще благослови следващите шест дни, като за седем. Казах си: „И да ми се обаждат за извънредна работа, ще отказвам.“
Когато за втори път си избрах ден от седмицата, миналата вечер бях на работа и сутринта отстъпих от работа. Спомням си, че нямаше бармани и сервитьори в 7:30ч. и много се чудих дали в денят ми за почивка мога да върша работата на друг човек. Помогнах без да знам правилно ли беше или не. Когато се прибрах вкъщи, по време на молитвата Господ ми говори като каза: „Понеже пазиш един ден свят за Мен, Аз ще пазя другите шест святи за теб.“ Това силно ме смири и разчувства, и много ме развълнува! През същият ден се стремях да не разговарям за проблеми и неща, които ще ме натоварят. Знам че това беше едно от нещата, за да пазя денят свят.

На следващият път, следващата седмица, също отстъпвах от нощна смяна. Спомням си, че нямах никакви пари и мислех дълго време да се обадя на управителката ми и да й се оплача, като й кажа да ми даде пари на всяка ценя! Тези мисли ме измъчваха около един час, но изведнъж ме изпълни мир и аз разбрах, че има начин да не й се обаждам и да имам пари а другото да го оставя в ръцете на Господ. Веднага след това ми се обади управителката и й казах да ми даде пари, без оплаквателен тон обаче, и по-късно така и стана. Същият ден лежах на леглото и Светият Дух ме изпълваше просто ей така и ми говори много важни неща за Йоан 14-та глава.

През следващата такава почивка, мисля че беше или четвърта или пета, вместо след нощната смяна да не мога да се събудя, бях изпълнен с песен на хвала и станах един час по рано дори без да ми звъни алармата. Докато бях във фитнеса през същият ден, един часова интензивна тренировка не можа да ме измори а и пеех и танцувах през цялото време. През този ден бях изпълнен с радост и благодарност и забелязах, че повече се моля и повече мисля за Него. Обикновено тренировката във фитнеса ме изморява а като свърших имах сила за още една такава. Слава на Господ!

Свидетелства от следващите ми дни:

Друго нещо което не правя през почивния ми ден е да не пера. Спомням си предният път, Бог ми даде такова желание и търпение на следващият ден, че изпрах всичкото се натрупало пране.
Знам че, човека първо трябва да почива и след това да работи а не обратното, както е еврейската седмица, първо почивката, съботния ден и тогава следва първия ден от седмицата, в нашия случай се пада неделя, но в еврейският календар, неделята е първият ден от седмицата. Каква мъдрост само е направил Господ, да си почиваме през първият ден, за да имаме сила за следващите шест дни, алелуя!
Мога да кажа, че откакто започнах „почивният ден“ съм по-жизнен, върша повече неща за по-малко време. Чувствам се все по-щастлив и все повече и повече обичан.

Днес ми е пак ден за почивка. Свят ден, ден за почитане, наслада в Господа! Спомням си, че последния път, Светият Дух ме заведе чрез видение в болницата да посетя една болна сестра. Оказа се цяло служение и бях мощно употребен от Господ да свидетелствам, да проповядвам и да се помоля за четири болни жени на легло. Почивният ден е много хубав! Избягвам домашните си задължения и да работя за пари. Избягвам проблемни теми и тежки разговори. Моля се Светият Дух да ме води в деня на почивката, което си е ръководена дейност от Светият Дух! Днес ходих да помагам на пастор Николай... това е!, помагане а не работа :-)

Миналата неделя ми беше ден за почивка. Нищо особено не се случи през деня освен, че си почивах физически и духовно вкъщи. Това обаче оказа огромно влияние през следващите шест дни. Днес е шестия ден и ще отбележа, че кипя от енергия цяла седмица. Благодаря на Господ за Неговото водителство и освещение. Не знам какво щях да правя без Него. Дори и вчера, петия ден от седмицата, постоянно правех нещо, та чак до късно вечерта. Усещам как Божията благодат върши всичко това. Чувствам се изпълнен с благодат. Слава на Господ Исус Христос, амин!

Последният път в почивният ми ден за Господ, освен че си бях вкъщи и почивах физически, нищо особено не се случи. Различното беше през следващите дни. Чувствах свеж прилив на духовна и физическа сила. През изминалата седмица почивах в събота, денят ми започна от 5:00ч. Избягвах тежките теми до колкото зависеше от мен. В 10ч. Господ ме свърза с Енчо Тодоров от списание "Братска любов" по работа която очаквах от няколко месеца, това много ме насърчи и успокои.

Днес отново е почивка в Господ. Интересното беше, че когато се помолих няколко пъти дали да е в събота или да е в неделя, като че ли не получих отговор. Тогава седнах да помисля кой от двата дни да бъде. Оказа се че днес съм по-свободен, докато през утрешния ден ще спя. Реших в такъв случай да бъде днес, тъй като имам повече време отколкото в неделя. Помолих се днес да ми е почивка в Господ и Той да ръководи почивката ми, и да не върша нищо освен ако имам водителство от Светият Дух. За сега първото нещо беше да се изкъпя и да стана красив  Very Happy След като се изкъпах, се почувствах толкова добре, че започнах да хваля Господ и Му благодарих. Не включвам в този разказ сутрешното време за молитвата и словото с Господ, това е ежедневието на всеки истински Христов последовател. Наистина след молбата ми към Господ, днес да ми бъде почивка в Господ, забелязах че всичко около мен в духовния свят се промени. Всичко стана цветно, светло и по-красиво. Това е така, за да може човек да засвидетелства думите: "Наслада в Господ, ден за почитане."

Обобщение:



От Красимир Вишев, очаквайте продължение понеже преписвам от тетрадка. Гледайте и проповедта на пастор Принс от Сингапур, благодаря ви Very Happy
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите